Wandelen over landgoed Hydepark

In 1954 werd het internaat Nieuw Ruimzicht op landgoed Hydepark in gebruik genomen. Het bood onderdak aan jongens (later ook meisjes) die zich voorbereidden op de studie theologie of in Doorn naar het Lyceum gingen. ‘Je stond op en je zag de konijntjes door het raam buiten huppelen’. In 1976 sloot het internaat en startte Ruimzicht met de convivia.
Ter gelegenheid van het 150 jarige bestaan van Ruimzicht gaan we wandelend over Hydepark terug in de tijd. Tevens is er een Meet & Greet met bestuur en staf.

De wandeling voert langs de hoogtepunten van Landgoed Hydepark. Landschapsarchitect Sander Rombout geeft u inzicht in de ontstaansgeschiedenis, veranderingen en bijzondere verhalen van dit Rijks-monumentale park waarbij uiteraard ook aandacht is voor het ‘Ruimzichtverleden’. De wandeling voert over het kerngebied in bezit van de Protestantse Kerk in Nederland. Het wandelpark is eind 19e eeuw aangelegd voor de familie van Loon en geldt als één van de hoogtepunten op de Utrechtse Heuvelrug. Sinds enkele jaren wordt intensief gewerkt aan herstel en herontwikkeling. Nieuwe wensen van deze tijd worden ingezet om de essentie van de historische parkaanleg een duurzame en houdbare toekomst te geven.

De wandeling duurt een uur, na afloop wordt u een kopje koffie aangeboden.

Datum: maandag 16 april 2018
Tijdstip: 10.30 uur
Locatie: Nieuw Hydepark, Driebergsestraatweg 50, 3941 ZX Doorn
Verzamelen bij: hoofdingang Nieuw Hydepark
Maximaal aantal deelnemers: 20
Bijdrage in de onkosten: 7,50

U kunt zich hier aanmelden

Op de kaart