Akapella

Het altijd gezellige studentenhuis Akapella was oorspronkelijk een oude bakkerij vlakbij de gezellige binnenstad van Utrecht. Het convivium is opgericht in januari 1981. Akapella ligt lekker centraal in de Wittevrouwenbuurt en is op loopafstand van het Griftpark, een superlocatie dus. Het huis heeft een grote woonkamer, twee balkons en ook een dakterras met een schitterend uitzicht over de stad!

In Akapella wonen we samen met 15 studenten, gemiddeld een jaartje of 20 oud. Ook woont er altijd een buitenlandse gast bij ons. De Akapellanen zijn van verschillende kerkelijke achtergronden en ook de studierichtingen lopen uit elkaar, zo vind je in Akapella studenten Rechten, Pedagogiek, Sociale Geografie en Planologie, Geschiedenis en ga zo maar door.

“Wonen in Akapella is een bijzondere ervaring, zowel een uitdaging als een genot.”

Wonen is Akapella is bijzonder, in een huis met zoveel mensen is er altijd wel iemand thuis voor een praatje of een drankje. In huis heerst een ongedwongen sfeer en hebben we graag lol. Een avondje stappen met het huis of een goed gesprek, daar zijn we wel voor in. Een keer of twee per jaar geven wij een huisfeest waarbij we veel mensen uitnodigen en waar we lekker losgaan op de muziek van de aanwezige DJ’s. Verder hebben we ook elk jaar een huisweekend waarbij we ergens een huisje boeken en elkaar beter leren kennen en vooral veel samen lachen. Naast het huisweekend hebben we in Akapella ook een thuisweekend, waarbij we allemaal een weekendje thuisblijven, dan voetballen we bijvoorbeeld een potje en relaxen we even in de woonkamer.Convivium Akapella

Op maandagavond hebben wij onze vaste huisavond, liturgieavonden wisselen we af met een filmpje, het park, spelletjes, sporten of een muzikaal avondje. Onze naam ‘Akapella’ komt niet uit de lucht vallen, we zijn hét muziekhuis van Ruimzicht. We zijn erg trots op de piano die we in de woonkamer hebben staan. We zijn altijd op zoek naar nieuwe muziekale talenten die ons huis komen versterken ;). Mede hierdoor is het huis bijzonder levendig, soms een tikkeltje chaotisch maar wel erg gezellig!

Wonen in Akapella is een bijzondere ervaring, zowel een uitdaging als een genot. Wanneer je bij ons komt wonen, zul je ontdekken dat je hier een ongelofelijk leuke tijd kan hebben!

Op de kaart