De Stadhouder

De Stadhouder is een convivium met 9 studenten waar vriendschappen worden gesmeed en legendarische weekenden worden geboren. Of het nu een avond Dixit spelen is, zomaar even koffie drinken, of met een joggingbroek aan en een biertje in de hand slechte Nederlandse films kijken. In De Stadhouder wordt je gewaardeerd om wie je bent en anders laten we het je wel weten. Mannen en vrouwen wonen bij ons door elkaar, met elk onze eigen inbreng. Je kunt lid zijn van een studentenvereniging, of liever niet. Je kunt van uitgaan houden, of liever niet. Je kunt heel erg van spelletjes houden, of liever niet. Alles is mogelijk in De Stadhouder.

Behalve enorme lol, is er ook tijd en aandacht voor de serieuze zaken van het leven. Op maandagavond (na een lekkere maaltijd+toetje) is het tijd voor bezinning. Of dit nu op het gebied is van geloof, cultuur of maatschappij, we gaan er vol voor. Tijdens de zogenaamde LiMo’s (liturgisch moment) gaan we de diepte in op het gebied van geloof of actuele maatschappelijke zaken. Hierbij is ieders inbreng van essentieel belang. Of je dit nu schreeuwt of fluistert, iedere mening telt.

Buiten de maandagavond kun je ook lekker mee-eten op de donderdag, of je huisgenoten zover krijgen dat ze voor je koken op een andere dag. Ook organiseren we twee huisweekenden per jaar. Een weekend blijven we thuis en zetten we Utrecht en het huis op stelten. Een weekend gaan we uit en huren we een huisje in the middle of nowhere of aan ’t strand. De activiteiten die we tijdens de weekenden ondernemen variëren van Sardientje tot bootcamp in het park. Kortom, voor ieder wat wils!

Natuurlijk gaat goedheiligman en de Kerstman niet ongemerkt aan ons huis voorbij. Vooral met kerst pakken we uit in onze mooiste jurkjes en pakken en pronken we met onze culinaire kwaliteiten.

Ook vinden we het belangrijk om ons in te zetten voor onze naaste. Dat kan het adopteren van een oma zijn, of klussen, of bejaarden de Sinterklaasmiddag van hun leven bezorgen.

De deuren in ons huis staan altijd open en je kunt overal gezellig komen binnenvallen voor een kopje koffie (theedrinkers worden getolereerd) of een biertje. Tot snel!

Op de kaart