Moeshoes

Moeshoes staat synoniem voor gezelligheid, betrokkenheid bij elkaar en genieten van een kopje koffie of een ijskoud biertje. Gelegen bij het Noorderplantsoen, het groene hart van Groningen, ligt dit voormalige klooster lekker centraal en toch beschut genoeg om een paar rustige uurtjes nachtrust te kunnen pakken voor je weer het enerverende Grunningse studentenleven induikt.

Ondanks ons aller druk sociaal leven maken wij, de 8 gelukkige bewoners van dit prachtpand, graag tijd voor elkaar. Je kunt ons naast de huisavond, ook ’s avonds samen in de huiskamer vinden, om van een goede voetbalmatch, of een kwaliteitsfilm te genieten of gewoon lekker te ouwehoeren.

Ook is de huisavond bij uitsteek de kans om ‘quality time’ met je broeders en zusters door te brengen, of we nu bij ons zusterhuis in Groningen, Pakhuis London, de huiskamer leegbrassen, elkaar tijdens een persoonlijke huisavond (nog) beter leren kennen, of een gezellig potje poolen in onze nieuw verbouwde kelder. Ook laat ons het thema geloof niet koud, en alhoewel of juist vooral omdat we er best wel diverse overtuigen op na houden, raken we nooit uitgepraat en kan een ieder zich hier vrij voelen om persoonlijk te groeien. Daarnaast hechten we waarde aan vrijwilligerswerk. Elke huisgenoot mag zelf een project kiezen waar deze zich voor inzet.  Zo wandelen een paar huisgenoten met een dame met een spierziekte, gaat iemand op bezoek bij een oudere, wordt zwemles gegeven aan gehandicapten, etc.

“Ondanks ons aller druk sociaal leven maken we graag tijd voor elkaar”Pand Moeshoes

Natuurlijk blijven we een echt studentenhuis en zijn dus niet vies van decadente feestjes. Vier keer per jaar verrijken onze befaamde huisfeesten het Groningse nachtleven en halen we alles uit de kast om zo’n 100 gasten een onvergetelijke avond binnen en buiten ons huis te bieden. Uiteraard mag een warm kampvuur niet ontbreken.

Een ander belangrijk onderdeel van Moeshoesiaanse gezelligheid zijn onze twee jaarlijkse  huisweekenden. Terwijl we het eerste weekend aan een grondige edoch hoogst gezellige en door lachbuien gekenmerkte schoonmaak wijden, is het Moeshoes tijdens het tweede weekend on Tour op een leuke locatie, op kosten van Ruimzicht. Kortom, het wonen in dit huis staat gelijk aan 3 onvergetelijke jaren, waar je later met een brede glimlach op terug zult kijken.

Op de kaart