De Stadhouder

De Stadhouder is een Convivium in Utrecht vlakbij het Wilhelminapark met 9 studenten. Iedere maandagavond hebben we een huisavond waar we gezamenlijk nadenken over een thema dat twee personen hebben voorbereid. Soms een thema dat maatschappelijk relevant is, soms een thema op het gebied van geloof, en soms een wat luchtigere activiteit zoals het huis versieren.

Naast de huisavond op maandag, hebben we een gezamenlijke maaltijd op dinsdag.
We proberen als huis onze linkse voetafdruk te vergroten door op deze twee dagen vegetarisch te koken.

“We vinden het belangrijk om als huis betrokken op elkaar te zijn”

Naast de wekelijkse activiteiten organiseren we twee huisweekenden per jaar.
Op deze weekenden ondernemen we allerlei activiteiten, van het Fries museum bezoeken tot uitgaan in de plaatselijke kroeg.

We vinden het belangrijk om als huis betrokken op elkaar te zijn. Onze kamerdeuren staan meestal open voor elkaar, en we stimuleren activiteiten die het huis leuker maken. Vaste activiteiten zijn een kerstdiner vlak voor kerst, en twee huisfeesten per jaar.

Meld je aan voor De Stadhouder als je een huis zoekt waar gemeenschap centraal staat en je naast verdiepende huisavonden ook huisgenoten hebt met wie je aan het einde van een zware studiedag tot 4 uur ’s nachts bier wil drinken. We houden van Nederlandstalige muziek, dus leer alvast de lyrics van Word Zeeman van Ancora om meteen in de stemming te komen 😉

 

 

Op de kaart