Villa Spina Rosa

Villa Spina Rosa. Een begrip in studerend Utrecht. Of althans – dat geloven wij zelf graag. Met 11 studenten bemensen wij dit prachtige huis aan de Johan Willem Frisostraat. De jongste telg in de Utrechtse Ruimzichtfamilie, maar met een bijzonder sterk karakter. Vol met tradities, studentikositeit en vele huisattributen (of brasobjecten?) zou de bezoeker van de Villa zich moeilijk kunnen voorstellen dat er een tijd voor VSR bestond.

Kenmerkend voor ons huis is de betrokkenheid in het studentenleven – velen van ons zijn actief bij gezelligheids- studie- of sportverenigingen. Maar velen zoeken ook hun heil juist in activiteiten buiten de verenigingen. Dat alles klinkt door in ons huis. Zo menen we allemaal iets te moeten zeggen over bijvoorbeeld de huistaken en vinden we de verenigingen geweldig of stom, maar het resulteert ook in vele gezellige borrelavonden mét frituur, vele spontane ‘samen-eet-momenten’ en in legendarische jacuzzifeesten.

“Wie wij zijn? Een heel diverse groep, met heel diverse mensen die dit prachthuis met trots als thuisbasis in Utrecht beschouwen”

Ons huis heeft iedere maandagavond huisavond. Het karakter hiervan is afwisselend verdiepend en gezellig. Bijbelteksten bestuderen, filosofie lezen of documentaires kijken wisselen we bijvoorbeeld af met spelletjes spelen, poolen en films kijken.

Daarbij zijn we als huis betrokken bij verschillende projecten om wat te betekenen voor onze buurt. Als vrijwilligerswerk helpen we met het geven van Nederlandse les en serveren we eten bij oude mensen in een buurthuis. Op die manier is het wonen bij in VSR niet alleen superleuk, maar ook nog eens superboeiend.

Zoals gezegd wonen er dus 11 mensen in ons huis, de één wat verder in de studie dan de ander. Een heel diverse groep, met heel diverse mensen die allen het zojuist beschreven prachthuis met trots als thuisbasis in Utrecht beschouwen.
Wil je nog meer weten over ons huis? Mail robinvdmortel@gmail.com

Op de kaart