De Hooge Stoep

De Hooge Stoep, gelegen in Amsterdam sinds 1977, is een van de oudste convivia van Ruimzicht. We zijn een gevarieerde groep met achttien creatieve mensen, musici, maatschappijcritici, WO’ers en HBO’ers, alfa’s en beta’s, die graag omkijken naar elkaar. We zijn een sociaal en actief huis, waarin veel gezamenlijke activiteiten worden ondernomen.

In de woonkamer is altijd wel iemand te vinden als je geen zin hebt om alleen te zijn, maar je kunt je ook prima terugtrekken op je eigen kamer. We hebben elke woensdag huisavond, waarbij we samen eten en een activiteit doen.

“We zijn een sociaal en actief huis, waarin veel gezamenlijke activiteiten worden ondernomen”

Elke huisavond heeft een thema: actie, cultuur of verdieping. Na elke huismaaltijd verzorgt een bewoner een ‘limo’ (staat voor liturgisch moment), waarin zij of hij ingaat op een thema dat haar of hem bezighoudt. Dit kan van alles zijn: een gedicht, een stukje muziek, een verhaal of iets uit de actualiteit. Dit leidt tot interessante en diepgaande gesprekken aan de eettafel.

Ons huis heeft een sociaal-maatschappelijk karakter en staat in een christelijke traditie. We vinden het belangrijk om open te staan voor discussie en om respect te hebben voor de levensbeschouwelijke of religieuze overtuiging van anderen. Alle bewoners doen een dagdeel per twee weken vrijwilligerswerk, waardoor we in contact staan met mensen waarmee we in het dagelijks leven niet zo snel in aanraking zouden komen.

Tweemaal per jaar gaan we op huisweekend en onze nieuwe bewoners inaugureren we feestelijk met cabaret en plechtigheden. Een paar keer per jaar nodigen we al onze vrienden uit en geven we een groot huisfeest. Ook zijn er meerdere commissies, die onder andere de huisavonden en de weekenden weg organiseren, en klusjes aan het huis verrichten.
Wil je een van ons zelf spreken? Mail dan naar drieschapdhs@gmail.com

Op de kaart