Akapella

Het altijd gezellige studentenhuis Akapella was oorspronkelijk een oude bakkerij vlakbij de gezellige binnenstad van Utrecht. Het convivium is opgericht in januari 1981. Akapella ligt lekker centraal in Wittevrouwen, in een zijstraat van de Biltstraat: een superlocatie dus. Het huis heeft een grote woonkamer, drie keukens, zes douches en wc’s, twee balkons én een dakterras met een schitterend uitzicht op de Dom en de rest van de stad!

 

 

In Akapella wonen we samen met 16 studenten, waarvan een buitenlandse student. De Akapellanen zijn van verschillende kerkelijke achtergronden, studentenverenigingen en studierichtingen, wat zorgt voor een hoop diversiteit!

“In ons huis heerst een ongedwongen sfeer en hebben we graag lol”

Wonen is Akapella is bijzonder, in een huis met zoveel mensen is er altijd wel iemand thuis voor een kopje koffie. In huis heerst een ongedwongen sfeer en hebben we graag lol. Samen uitgaan, bankhangen of studeren, het kan allemaal! Op maandagavond hebben wij onze vaste huisavond, we beginnen met samen eten en daarna volgt een activiteit. Dit kan van alles zijn. Spellen, liturgieavonden, jasje-dasje avonden, chillen in het park, verdiepende avonden, sporten, een muzikaal avondje etc. Ook vieren we natuurlijk samen Sinterklaas, onze verjaardagen en houden we jaarlijks een Kerstdiner. Door deze maandagavonden wordt het huis heel snel hecht met elkaar!

Een keer of twee per jaar geven wij een huisfeest waarbij we veel mensen uitnodigen en het washok ombouwen tot een dansvloer met DJ. Verder hebben we ook elk jaar een huisweekend waarbij we ergens een huisje boeken en met elkaar een weekendje weg gaan om te bonden en vooral veel plezier te hebben. Naast het huisweekend hebben we in Akapella ook een thuisweekend, in dit weekend blijven we allemaal thuis en gaan we bijvoorbeeld bootje varen en barbecueën op het dak.
We vertellen je graag meer! Stuur in dat geval een mailtje naar drieschapakapella@gmail.com

Op de kaart