De Pastorie

Aan de Olympiakade, op een prachtig plekje in Amsterdam, staat De Pastorie. Vroeger was het ook écht een pastorie, waar de dominee woonde van de ernaast gelegen Willem de Zwijgerkerk. Maar nu … is het een convivium waar 8 studenten met heel veel plezier wonen

Hi wij zijn de bewoners van De Pastorie! Op een prachtige plek in Amsterdam Oud-Zuid wonen we met z’n achten (+ onze huismascotte Hamza) in de oude pastorie van de Willem de Zwijgerkerk. In juli 2022 zijn wij hier komen wonen en daarom mogen we ons het jongste lid van de ruimzicht fam noemen.

 

We zijn een hecht, actief en divers huis. Het ene moment speelt iemand een rustgevend stukje op de piano, het andere moment blèren we met z’n allen Engelbewaarder mee. Er is altijd wel iemand bij om samen te eten, een terrasje te pakken of een sportsessie te doen.

Elke donderdagavond hebben we huisavond. Op deze avond eten we samen en deelt iemand iets waar die zich mee bezig houdt: over geloven, iets maatschappelijks of iets anders. Daarna zorgt 1 van de 4 commissies voor de invulling van de rest van de avond. Met de Accie gaan we iets actiefs doen, de cultuurcie verbreedt onze horizon,  de Limocie geeft ons verdieping en met de sociaalcie doen we iets terug voor de buurt. En daarna is er altijd nog wel iemand bij voor een borreltje! Maar daar blijft t niet bij, want ook buiten de huisavond doen we graag dingen samen met als hoogtepunten het kerstdiner, de huisweekenden en het huisfeest.

Lijkt het jou leuk om in een actief huis te wonen waar ruimte is voor goede gesprekken en een feestje? Meld je dan aan via het inschrijfformulier! En als je verder nog vragen hebt kan je mailen naar drieschap.dp@gmail.com

 

Op de kaart