Moeshoes

Moeshoes staat synoniem voor gezelligheid, betrokkenheid bij elkaar en genieten van een grote pot thee of een ijskoud biertje. Gelegen bij het Noorderplantsoen, het groene hart van Groningen, ligt dit voormalige klooster lekker centraal en toch beschut genoeg om een paar rustige uurtjes nachtrust te kunnen pakken voor je weer het enerverende Grunningse studentenleven induikt.

Ondanks ons aller druk sociaal leven maken wij, de 8 gelukkige bewoners van dit prachtpand, graag tijd voor elkaar. Je kunt ons, behalve op de huisavond, ook op andere avonden samen in de huiskamer vinden om van een goede voetbalmatch of kwaliteitsfilm te genieten. Of gewoon lekker te ouwehoeren.

Ook is de huisavond bij uitsteek de kans om ‘quality time’ met je broeders en zusters door te brengen, of we nu bij ons zusterhuis in Groningen, Pakhuis London, de huiskamer leegbrassen, elkaar tijdens een persoonlijke huisavond (nog) beter leren kennen, of een gezellig potje poolen in onze kelder. Ook laat ons het thema geloof niet koud en alhoewel, of juist vooral omdat, we er best wel diverse overtuigen op na houden, raken we nooit uitgepraat en kan een ieder zich hier vrij voelen om persoonlijk te groeien. Daarnaast hechten we waarde aan vrijwilligerswerk. Elke huisgenoot mag zelf een project kiezen waar deze zich voor inzet.  Zo wandelen een paar huisgenoten met een dame met een spierziekte en zijn er huisgenoten actief om zeilvakanties te organiseren.

“ondanks ons aller druk sociaal leven maken we graag tijd voor elkaar”

Natuurlijk blijven we een echt studentenhuis en zijn dus niet vies van decadente feestjes. Een keer per jaar verrijkt ons befaamde huisfeest het Groningse nachtleven en halen we alles uit de kast om zo’n 100 gasten een onvergetelijke avond in ons mooie huis te bieden.

Een ander belangrijk onderdeel van Moeshoesiaanse gezelligheid zijn onze twee jaarlijkse  huisweekenden. Terwijl we het eerste weekend aan een grondige edoch hoogst gezellige en door lachbuien gekenmerkte schoonmaak wijden, is het Moeshoes tijdens het tweede weekend on Tour op een leuke locatie, op kosten van Ruimzicht. Kortom, het wonen in dit huis staat gelijk aan 3 onvergetelijke jaren, waar je later met een brede glimlach op terug zult kijken.
Heb je een vraag? Mail amleurink@hotmail.com

Op de kaart