Moeshoes

Moeshoes staat synoniem voor gezelligheid, betrokkenheid bij elkaar en genieten van een grote pot thee of een ijskoud biertje. Gelegen bij het Noorderplantsoen, het groene hart van Groningen, ligt dit voormalige klooster lekker centraal en toch beschut genoeg om een paar rustige uurtjes nachtrust te kunnen pakken voor je weer het enerverende Grunningse studentenleven induikt.

Ondanks onze drukke sociale levens maken wij, de acht gelukkige bewoners van dit prachtpand, graag tijd voor elkaar. Je kunt ons, behalve op de huisavond, ook op andere avonden samen in de huiskamer vinden om een (lage-)kwaliteitsfilm te kijken, een spelletje te spelen, of gewoon eigenlijk helemaal niets te doen.

De huisavond is bij uitstek de kans om ‘quality time’ met je huisgenoten door te brengen, zoals samen (al dan niet fanatiek) sporten, elkaar (nog) beter leren kennen tijdens een persoonlijke huisavond, of gewoon gezellig samen theedrinken.

“ondanks ons aller druk sociaal leven maken we graag tijd voor elkaar”

Ook het thema geloof is een belangrijk onderdeel van Moeshoes. De christelijke spiritualiteit, in al zijn vormen, is de basis ons convivium en wij houden ons hier dan ook graag mee bezig. Zowel tijdens het verdiepende moment van de huisavond (het ‘kapelmoment’) als daarbuiten delen wij graag onze overtuigingen, die best wel divers zijn. Zo kan iedereen zich hier vrij voelen om persoonlijk te groeien.

Daarnaast hechten we waarde aan vrijwilligerswerk. Elke huisgenoot mag zelf een project kiezen om zich voor in te zetten. Zo doen sommige huisgenoten jongerenwerk, of helpen zij met het organiseren van evenementen. 

Natuurlijk blijven we een echt studentenhuis en we zijn dus niet vies van decadente feestjes. Een keer per jaar verrijkt ons befaamde huisfeest het Groningse nachtleven en halen we alles uit de kast om de gasten een onvergetelijke avond in ons mooie huis te bieden.

Een ander belangrijk onderdeel van Moeshoesiaanse gezelligheid zijn onze halfjaarlijkse huisweekenden. Terwijl we het eerste weekend aan een grondige maar toch hoogst gezellige en door lachbuien gekenmerkte schoonmaak wijden, is het Moeshoes tijdens het tweede weekend on Tour op een leuke locatie, gedeeltelijk op kosten van Ruimzicht. Kortom, het wonen in dit huis staat gelijk aan drie onvergetelijke jaren, waar je later met een brede glimlach op zult terugkijken.

Heb je een vraag? Mail moeshoes20@gmail.com 

 

 

Op de kaart