De laatste weken in De Hooge Stoep

Verhuizing DHS

Daar zijn dan de laatste momenten in De Hooge Stoep in de huidige staat. De hele maand juli stond in het teken van verhuizen, opruimen, een beetje afscheid nemen, maar ook voetbal en feesten. Stukje bij beetje verhuisden de Stoepers naar hun nieuwe (tijdelijke) woning. De een belde z’n ouders om te helpen met verhuizen, een ander fietste zijn spullen met de bakfiets naar Diemen. Zeven van de huidige bewoners zullen na de verbouwing terugkeren en er een bruisend nieuw convivium van maken.Op de een na laatste zaterdag voor de verhuizing speelde Nederland de kwartfinale. De woonkamer zat vol met vrienden, oud-bewoners en huisgenoten. Na de penalty’s werd de vloer van woonkamer er bijna uit gestampt, maar ach, alle muren zullen toch gestript worden. Er volgde een groot feest dat het einde van de Stoeptijd in de huidige staat eervol markeerde. In deze laatste week was de helft van de bewoners al vertrokken. De andere helft clusterde in de woonkamer. Met de bakfiets werden bananendozen bij allerlei supermarkten opgehaald waar spullen die naar de opslag moesten in gestopt werden. Mirjam en Thijs, de hc’s, maakten een strak rooster voor de verhuisdagen. In twee dagen werd het hele huis opgeruimd. Alle koelkasten gingen naar beneden, kasten tegen de vlakte en banken over het balkon naar beneden. Een klein deel van de spullen staat in de opslag, maar de meeste spullen gingen naar het grofvuil. Nu is het huis leeg, 15 juli begint de verbouwing. De Stoep is De Stoep niet zonder het huis, maar in het komende halfjaar zullen er heus huisavonden zijn, borrels enzovoort. De convivium geest leeft voort buiten de muren van De Hooge Stoep.