… het begint met vragen

‘Stel, je wilt dat mensen je financieel steunen. Wat is dan het állerbelangrijkste’?

We zitten aan de vergadertafel met Peter Goudkamp, specialist in fondswerving, die op ons verzoek is aangeschoven om ons de grondbeginselen van geldwerving bij te brengen. We laten de vraag op ons inwerken. Een goed contact met de achterban? Gerichte informatie? Een helder geformuleerd doel? Je ziet aan zijn gezicht dat hij dit eerder heeft meegemaakt en zich nu al verheugt op het antwoord. Hij kijkt de tafel rond, laat een stilte vallen en zegt: ‘VRAGEN. Elke goede fondswerving begint met… vragen’.
Met dit simpele antwoord – hoe open kan een deur zijn – ging een wereld voor ons open. Natuurlijk! Ik moest denken aan mijn vader die ons herhaaldelijk voorhield: ‘vragen staat vrij’ en ‘ja heb je, nee kun je krijgen’. Onbeleefd? Welnee. Mensen kunnen geen gedachten lezen.
En dus vraag ik u om uw steun. Nee, niet financieel – dat komt nog wel een keer – maar door aan onze stichting bekendheid te geven. Het valt me op dat veel (aanstaande) studenten niet bekend zijn met Ruimzicht. Dat is jammer, want wie weet zouden ze graag in een convivium wonen. ‘Als ik toen had geweten dat er zo iets als convivia bestaan, had ik me zeker aangemeld!’ Niet dat er een tekort aan aanmeldingen is, maar een convivium is gediend met enthousiaste bewoners die er de meerwaarde van inzien en bewust kiezen voor deze manier van samenleven. Het is een gemiste kans als we die jongeren niet weten te bereiken.
Hoe u/jij kunt bijdragen aan die bekendheid?
Op verschillende manieren. Een ervan is door informatie over Ruimzicht te verspreiden via het kerkblad of de website van de gemeente. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van onderstaande voorbeeldtekst. De foto ‘aan tafel’ laat zien wat de tekst vertelt (nog beter, eigenlijk. Ook gebruiken dus!)

Kopij:
Op kamers
Stel, je gaat studeren en je wilt op kamers. Maar je kent de stad nog  niet en hoe vind je een leuke plek?
Wij, je toekomstige huisgenoten, vinden het belangrijk dat je je ergens thuis voelt.
Dat kan in een convivium.
Convivi…watte!? Klopt, onze studentenhuizen hebben een nogal bijzondere naam. Letterlijk betekent het tafelgezelschap – en dat is niet zomaar. In een convivium staat de tafel centraal. Dat wil zeggen dat je vriendschap en gezelligheid deelt en er ruimte is voor een goed gesprek. Het is een studentenhuis-met- een-plus.
Je vindt onze studentenhuizen in Amsterdam, Groningen en Utrecht. Ze liggen allemaal op een prachtige  locatie, centraal gelegen in de stad met mooie, betaalbare kamers. Het aantal bewoners varieert van 8 tot 18 bewoners per convivium. Voor meer informatie: zie www.ruimzicht.nl