Nederlandse huisgenoot (man) gezocht voor internationale leefgroep in Groningen.

Ubuntu – Togetherness. Desmond Tutu, bisschop van Zuid-Afrika, benadrukt dat samen leven en delen ons als mens vormt. In Casa Mundo (Het Huis van de Wereld) kun je dit meemaken.

Per 15 oktober 2016 komt er een kamer vrij in Casa Mundo, ons internationale studentenhuis, gevestigd in de voormalige Stadsparkkerk in Groningen. Het huis is onderdeel van Stichting Ruimzicht. We wonen hier met vijftien mensen: zeven Nederlanders en acht internationale PThU studenten die hier een jaar lang een master in de theologie volgen.

Eén keer per week hebben we een gezamenlijke huisavond waarbij we samen eten en een activiteit doen. Omdat veel mensen ook hun eigen bezigheden hebben en studeren of werken, vormen deze avonden de basis van het huis. Maar ook in de rest van de week is er aandacht voor elkaar en wordt er met regelmaat samen gegeten in kleinere groepjes. Het samenleven met verschillende culturen levert interessante gesprekken en inzichten op. Er is echter altijd de mogelijkheid om je terug te trekken in je kamer en door de royale indeling van het huis heeft iedereen echt zijn eigen ruimte. Omdat de groep ieder jaar wisselt vorm je als Nederlanders de vaste kern van het huis. Voor de internationale studenten is Casa Mundo een tijdelijk tweede thuis. Het is mooi om hier als Nederlanders aan bij te dragen.

De kamers (25-27 m2) zijn hoog en licht hebben elk hun eigen badkamer. De keuken deel je met vijf anderen. Omdat we in een voormalige kerk wonen is er ook buiten de kamers heel veel ruimte. Wekelijks draai je mee in het schoonmaakrooster en met regelmaat heb je een taak tijdens de huisavond.

We zijn op zoek naar iemand van 23 jaar of ouder, met een christelijke achtergrond die het leuk vindt om op een bijzondere locatie te wonen, samen met mensen uit allerlei culturen. Iemand die graag iets bij wil dragen aan het huis en die nieuwsgierig en flexibel is.

Spreekt dit je aan? Stuur dan een berichtje naar christinevanderveer@gmail.com dan nodigen we je binnenkort uit om kennis te komen maken.