Overlijden mevrouw Betty Wolfensberger-van Paassen

 

Een herinnering. Zondagavond, terug op het internaat Nieuw Ruimzicht in Doorn na een weekeinde bij mijn ouders. Jas aan de kapstok, weekendtas naar de kamer en naar de Conversee, de gezamenlijke woonkamer. Daar zitten al enkele eerder teruggekeerden in een kring rond de grote ronde tafel. Volgens de gewoonte ga ik de kring rond en begroet iedereen met een handdruk. 

Er is koffie met ontbijtkoek, aangereikt door de Juffrouw. Naast haar zit Mevrouw, de echtgenote van de Baas Zondag is de vaste avond dat Mevrouw in de Conversee zit. Om de thuiskomers te begroeten en te vragen hoe het weekend was. Tegelijk bepaalde zij samen met de Juffrouw het menu voor de komende week. Wij luisterden met gespitste oren mee en probeerden – meestal met weinig succes – het menu in de door ons gewenste richting bij te sturen. Het moest nu eenmaal gezond zijn en binnen het budget passen. 

De Juffrouw, Mej. E.R. (Lize) Alderkamp, was het geliefde hoofd van de huishouding van Nieuw Ruimzicht. Zij overleed in 2006. 

De Baas, ds Gerrit Wolfensberger, de laatste predikant-directeur van het internaat, stierf in 2008.

Mevrouw, mw Betty Wolfensberger-van Paassen, adjunct-directeur naast haar echtgenoot, stierf op 27 juni jl.. Zij werd 96 jaar. Met haar overlijden is aan de intensieve episode “Nieuw Ruimzicht” nu echt een einde gekomen. Wij gedenken hen allen met eerbied en genegenheid.

 

ds Ynte de Groot