Verbouwing De Hooge Stoep van start

Verbouwing DHS 2014

Convivium De Hooge Stoep is het oudste convivium van Ruimzicht (januari 1977), de hoogste tijd om het huis een grote opknapbeurt te geven. Van het pand  was al bekend dat de fundering in de loop der tijd te wensen overliet, met als gevolg scheve vloeren. Een goede gelegenheid om daar dus ook gelijk iets aan te doen. Medio oktober 2014 was het dan eindelijk zo ver. De verbouwing kon van start. De vergunning van de gemeente was binnen, de asbest vrijwaring was ook rond. Het is dan ook een hevige tegenvaller dat, terwijl er nog maar net met de sloop was begonnen, er wederom asbest in de kelder, op de plek waar in vroeger tijden de CV heeft gestaan, werd aangetroffen.
Het gevolg is dat de sloop voorlopig is stil gelegd, alles in werking is gesteld om de aanwezige asbest te ‘inventariseren’ en door een erkend bedrijf te laten verwijderen. Een ander bijkomend, minstens even vervelend aspect, is dat de verbouwing langer zal duren. Het streven is om nu uiterlijk op 1 juni 2015 het convivium van start te laten gaan. Tegen die tijd zal het voor de bewoners wel een heel mooie plek zijn om een paar jaar van hun studietijd te mogen wonen.