‘We zijn wel toe aan een verse groep huisgenoten’

De Stoep wordt al een ruim half jaar verbouwd, de opleverdatum 15 juni komt steeds dichterbij. Maar we zijn er nog niet. Wij, de zeven huidige bewoners, wonen nu verspreid over de stad. Velen van ons zijn al meerdere keren verhuisd, dat is niet leuk, Amsterdam is een moeilijke stad wat betreft (tijdelijke) woonruimtes. Iedereen is wat meer bezig met het leven buiten De Stoep, al zien we elkaar bijna elke week. Er zijn nog steeds huisavonden en er is ook een borrel. We proberen voor een deel toch de convivium activiteiten in het programma te laten. In november waren we op huisweekeind naar London. Daar zochten we onze oud-huisgenoot Lisanne op, zie ook de foto. Het was een geslaagd weekeind waarin we dicht bij elkaar waren. Na kerstdiner en het inluiden van het nieuwe jaar is het nu tijd voor: hospiteren! We zoeken maar liefst elf nieuwe bewoners. Dit is een flinke klus en het is nog wel even zoeken naar hoe je efficiënt een stuk of vier hospiteeravonden organiseert in een huis dat niet De Stoep is. Maar we krijgen steeds leuke en inspirerende brieven binnen. Die brieven zijn heerlijk om te lezen, het doet ons weer uitkijken naar juni en naar het hebben van een grote groep. We zijn nu een hechte en erg gezellige groep, maar we zijn ook wel toe aan een verse groep huisgenoten.
Tot aan juni zullen we vooral bezig zijn met hospiteren en het leren kennen van een nieuwe groep. Daarna verhuizen en wonen in een prachtig nieuw huis. We kijken er naar uit!

Sanne  van Balen is pontifex van Convivium De Hooge Stoep (Amsterdam)