Afscheid van Doedoleith

Doedoleith is een van de oudste convivia van Ruimzicht. In 2016 wordt het pand verkocht en nemen we afscheid van ‘het witte huis aan de Singel’ – een plek waar veel bewoners mooie herinneringen hebben liggen. Zaterdag 19 september wordt het afscheid gevierd met een leuke, gezellige, maar – het kan niet anders – ook wat weemoedige barbecue.Wie wil kan daarna nog een keer door het huis wandelen en een kijkje nemen in z’n vroegere kamer.

Als ik denk aan Doedoleith, zie ik mezelf op de bovenste verdieping in de gang zitten telefoneren. Hoezo mobiele telefoons, alles zat nog vast aan een draadje. En vergeet vooral niet de tikken te noteren! Wie langs liep, kon horen wat je aan het vertellen was, hoefde je gelijk niet meer aan je ik-ben-heus-niet-nieuwsgierige huisgenoten uit te leggen dat je verkering uit was. Zo heeft elke bewoner zijn of haar herinneringen. Die gedenkwaardige huisavond, het bijzondere recept van huisgenoot x, je inauguratie, een huisfeest, de koude woonkamer, zwemmen in de Singel… Wat maakte Doedoleith voor jou bijzonder, wat heeft het samenwonen je gebracht, welke gebeurtenis staat in je geheugen gegrift? Naar die verhalen zijn we op zoek. Schrijf je verhaal, herinnering of anekdote op 1 A4 en stuur het voor 1 september naar info@ruimzicht.nl. Vermeld daarbij je naam en de periode dat je in Doedoleith hebt gewoond. De verhalen worden gebundeld tot een herinneringsboekje dat tijdens de slotbarbecue wordt uitgereikt. Bedankt alvast voor je bijdrage!

De uitnodiging voor het afscheid is hier te vinden Doedoleith uitnodiging afscheid. Alle bewoners van wie een adres bekend is, ontvangen een uitnodiging per post. Ken je iemand die niet op de hoogte is? Breng graag de uitnodiging onder zijn/haar aandacht. Opgave kan tot 31 augustus via het mailadres op de uitnodiging.