De Stadhouder ‘glowt-in-the-dark’

Op vrijdagavond vertrokken (bijna) alle stadhoudertjes met hun tourbus naar het altijd gezellige Oostende om daar hun epische huisweekend te vieren. Na een klein beetje vertraging begonnen we dan aan de barre tocht van wel 3 uur lang. Onder het genot van enkele biertjes en leuke grappen over grofvuil bleek de tocht gelukkig allesbehalve bar en kwamen we eindelijk aan in het pittoreske Oostende. Onze strandvilla van huisbaas Jan was een echte Vlaamse parel, en Judith werd dan ook meteen geïnspireerd om een nieuwe carrière te starten als binnenhuisarchitect. Helaas woedde er wel een soort van baby orkaan door ons leuke badplaatsje, dus terwijl de wind ons van onze sokken blies, maakten we de grote oversteek voor de twee dingen die een student altijd nodig heeft: McDonalds en drank. Teruggekomen in ons paleis volgde nog een hele gezellige avond gevuld met biertjes, goede tinder gesprekken en een record aantal potjes weerwolven.

De volgende ochtend fladderden onze huisvlinders An en Juud al druk heen en weer om een fantastisch ontbijtje te maken voor hun lieve huisgenootjes. Na deze voedzame start, besloten alle stadhouders de orkaan te trotseren en een lange ontspannende (door de wind minder ontspannend) strandwandeling te maken. Aart liet zijn ‘inner child’ helemaal los en ging zandkastelen bouwen alsof zijn leven er vanaf hing. Daarnaast had Daaf echter meer oog voor de kunst aan de boulevard-muren – wat een diepgaande jongen is het ook. Op aandringen van Judith kwam daar dan de fantastische huisfoto met allemaal verkleumde gezichten. Terwijl we opwarmden aan goed aangelengde cecemel (jaja wat is dit nu) vlogen er verschillende ideeën over tafel over hoe de rest van onze dag gevuld zou kunnen worden. Uiteindelijk viel de keuze op poolen, maar ineens stuitte Janneke op een nog epischer idee: glow in the dark midgetgolf! Alle stadhouders waren gelijk enthousiast en gingen dan ook de strijd met elkaar aan in deze spacende jungle grot.

Na het golfen vielen we allemaal ineens om van de honger, en dus werden er plannen gemaakt voor het avondeten. Tijdens de boodschappen ontdekten we ineens dat Corstiaan eigenlijk een culinaire mastermind is en zelfs in een sterrenrestaurant heeft gewerkt. Het was dan ook niet meer een vraag wie het avondeten zou koken. Hierna volgde een avond die met een serieuze noot begon met een over-de-streep spel en diepgaande gesprekken. In dit spel hebben we dan ook veel van elkaar geleerd en is onze band nog hechter geworden (kon dat dan?). Vervolgens hebben de stadhouders nog een dansje gewaagd in de stad en kwamen terug met een memorabel huissouvenir die nu op onze muur pronkt.

Zondagochtend werden de tassen gepakt door ietwat brakke koppen. Toch weerhield onze brakheid ons er niet van om een gestroomlijnd schoonmaakrooster aan te houden (thanks to our HOHU) en iedereen hielp dan ook netjes mee. Na het schoonmaken kon de terugreis dan ook beginnen en waren alle Stadhouders weer terug in het oude vertrouwde Utrecht.

Terugkijkend denk ik dat we allemaal wel kunnen zeggen dat het een heel leuk en gezellig weekend was, waar toch een andere sfeer hangt door de nieuwe omgeving. We waren allemaal even lekker op een mini vakantie, weg van ons hectische leventje in Utrecht. Hierdoor hadden we allemaal ineens volop tijd voor elkaar, wat niet alleen resulteerde in leuke grappen en grollen, maar ook in mooie diepgaande gesprekken. Mede daarom zijn huisweekenden juist zo belangrijk en gaat de Stadhouder nog vele mooie weekenden beleven!

Janneke Bossenbroek & Judith Stuij,
bewoners van de Stadhouder