Nazomerbarbecue voor ouders VSR

Wanneer je zoon of dochter op kamers gaat, ga je zijn of haar gezelligheid thuis missen. In het begin komen ze nog ieder weekend thuis met de was, omdat ze niet weten hoe een wasmachine werkt. Maar na een poosje hebben ze zo hun eigen leven in Utrecht, Groningen of Amsterdam.En je verzucht: ‘Wanneer zie ik ze nog?”.
En dan is daar die uitnodiging in je mailbox: ‘kom je bij mij eten?’ Ze gaan voor jou een maaltijd bereiden! Dat overkwam de ouders van studenten uit Villa Spina Rosa. We werden uitgenodigd voor een nazomerbarbecue in september. En wat zijn we verwend: wit gedekte tafels met daarop heerlijke salades, wijn, rosé en knapperig vers stokbrood stonden klaar in de tuin. De barbecue werd aangestoken en de hamburgers en kipsaté bereid. En wij zaten daar in de tuin gezellig met elkaar te praten. De feestlichtjes gingen aan toen het begon te schemeren. We kletsten met huisgenoten en andere ouders.  Voor het opdienen van het dessert van warme blauwebessencrumble met ijs werd onze kennis op de proef gesteld met een quiz. Hoe goed kenden wij onze zoon of dochter? Er was een zinderende finale tussen vier ouderparen, het bleef spannend tot de laatste vraag. “Hoe lang bestaat Villa Spina Rosa?” was de beslissende vraag.
Na de koffie en thee met chocolaatjes kregen we nog een rondleiding door het huis. Bedankt bewoners van Villa Spina Rosa dat we even mochten proeven van de goede sfeer en gezelligheid in jullie huis. Wij wensen dat Villa Spina Rosa nog lang mag blijven voortbestaan, en jullie vriendschappen ook!

Janneke Visser