Het begin van een gedenkwaardig lustrum

Zaterdag 29 september 2018 viert stichting Ruimzicht zijn 150 jarige bestaan. 150 jaar!? Ja, we zijn er zelf ook een beetje beduusd van. Het lustrum laat nog even op zich wachten, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo is er een lustrumcommissie samengesteld, die zich buigt over thema, inhoud en programma. Het goede begin is er dus. We maken kennis met een van de commissieleden:

Jaap, jij maakt deel uit van de lustrumcommissie. Hoe komt dat zo?
Of het begin februari 2017 regende en guur weer was ben ik vergeten, maar het 40-jarig lustrum toen op de Hooge Stoep heeft indruk gemaakt. Door wat de bewoners georganiseerd hadden, het weerzien met bewoners en ook de uitleg hoe de theologieopleiding er anno 2017 in Nederland uitziet. Die verwonderingsenergie uit de Hooge Stoepreünie was de reden om na één poging tot afschuiven toch mee te doen.

150 jaar Ruimzicht, dat is nogal wat! Wat valt er volgens jou te vieren?
Je kunt vieren dat er lang bevlogenheid is voor studeren, wonen en bezinnen binnen een christelijke traditie. Voor 2018 is dat iets om blij mee te zijn want samen kunnen studeren en wonen is een cadeautje voor het heden. Het lustrum is daarmee een soort pakjesdag, unboxing van de mooie spullen die we al in huis hebben. Na het zien van video’s  over de sluiting van Nieuw Ruimzicht en het verder gaan in convivia denk ik vooral de hoop en het plezier daarvan kunnen vieren.

Wanneer beschouw jij het lustrum als ‘geslaagd’?
Naast de obligate antwoorden over ontmoetingen, cabaret en een leerzame themadiscussie zou ik zeggen dat het lustrum geslaagd is als elk convivium straks een goede piano cadeau krijgt.

Jaap Kuipers studeerde economie en was een van de eerste bewoners van convivium De Hooge Stoep. Jaap adviseert organisaties over digitale identiteiten, zoals DigiD. Hij is penningmeester van Energie Coöperatie Baarn en vanuit Welzijn Baarn helpt hij mensen hun administratie op orde te krijgen.

Leden van de lustrumcommissie, op de foto van rechts naar links: mw. J.E. (Johanneke) Klaassens, ds. Y.C. (Ynte) de Groot, drs. J. (Jaap) Kuipers, ds. R.P. (Rosaliene) Israël, ds. F.A.H.A. (Florida) de Kok