Nieuw bestuurslid stelt zich voor

Ik heb nooit in een convivium gewoond, maar ben er vaak genoeg geweest. Toen ik midden jaren ’90 theologie studeerde in Utrecht woonden veel van mijn vrienden en studiegenoten in de Ruimzicht huizen. Ik waardeer de hartelijke gemeenschap en ruime spiritualiteit die ik daar vond.

Ik werk nu al weer 9 jaar als Universitair Docent Godsdienstsociologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen. Ik ben geïnteresseerd in allerlei soorten christelijke gemeenschap: van de warme gemeenschap in pioniersplekken tot de fluïde, nauwelijks bestaande gemeenschap die even ontstaat rondom een event als The Passion.

Sinds begin 2018 werk ik ook bij de Dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk. Als wetenschappelijk beleidsmedewerker ben ik een liaison tussen de wereld van de academie en de kerk.

Kerkelijk ben ik betrokken bij Assen Zoekt, een pionierende kerk die mensen in Assen wil verbinden aan God, elkaar en de wereld.

Ik denk dus dat ik wel op mijn plek ben als nieuw bestuurslid bij Ruimzicht. Ik hoop dat ik mijn kennis en netwerk kan gebruiken om die gemeenschap en spiritualiteit te versterken.

Marten van der Meulen