Yneke Kooij nieuw bij Ruimzicht

Woensdag 1 mei jl. ben ik aan de uitdagende opdracht begonnen om Hanneke Verschoor op te volgen als management-assistente.

Wie ik ben? Mijn naam is Yneke Kooij-Hogenkamp (inderdaad met een Y aan het begin en een IJ aan het eind, voor heel veel mensen lastig). Ik ben 57 jaar en geboren en getogen in Zeist. Ik heb aan de Christelijke MEAO in Amersfoort het vak van secretaresse geleerd nadat ik eerst in Zeist aan het Christelijk Lyceum de HAVO afgerond had. Daarna ben ik het secretaresse vak ingerold en van 1980 tot 1992 in diverse bedrijven als (directie-)secretaresse werkzaam geweest. In de tussentijd getrouwd en toen onze eerste dochter geboren werd ben ik gestopt met werken om thuis te zijn voor de kinderen. Hierna volgden er nog twee dochters en een zoon. In 2005 ben ik weer parttime buitenshuis gaan werken. Na de afgelopen 10 jaar office-manager te zijn geweest van het Kerkelijk Bureau van de Gereformeerde Kerk in Zeist was ik toe aan een nieuwe uitdaging en die heb ik gevonden bij de Stichting Ruimzicht. Naast mijn nieuwe baan bij Ruimzicht werk ik ook nog als Personal Assistant.

Ik ben al mijn hele leven meelevend lid van de gereformeerde Oosterkerkgemeenschap in Zeist en ben daar nu ook scriba. Qua hobby’s hou ik van zingen (ik ben lid van het m.i. gezelligste koor van Zeist), reizen, koken, zwemmen en lezen (alhoewel van dit laatste niet veel terecht komt gezien mijn vele nevenactiviteiten).

Mijn motivatie om naar deze functie te solliciteren is dat het werk van Ruimzicht mij bijzonder aanspreekt. Ik moet toegeven dat ik, voordat ik solliciteerde, nog nooit van de stichting gehoord had maar toen ik mij in Ruimzicht ging verdiepen sprak onder andere het convivium concept mij bijzonder aan: dat je naast je studentenbestaan toch ook iets voor een ander wil en kan betekenen.

Het eerste sollicitatiegesprek voelde als een soort thuiskomen, het was warm en hartelijk. En ik hoop dat dit snel nog meer ‘een thuis voelen’ mag worden. Ik kijk uit naar de contacten met iedereen, ben heel benieuwd naar al het werk en hoop op een mooie tijd waar ik als opvolgster van Hanneke snel een eigen plek in de organisatie mag innemen.

Yneke Kooij-Hogenkamp