Zomercollecte

Beste meneer en/of mevrouw Model,

‘Ik kom uw bijdrage voor de zomercollecte ophalen’

In een ver verleden was er de zomercollecte van Ruimzicht. De jongens van het internaat in Doetinchem en later van Nieuw Ruimzicht in Doorn gingen op de fiets langs de boerderijen en huizen om de jaarlijkse gift voor Ruimzicht op te halen. Ook van de eerste lichting bewoners van de convivia werd dit nog verwacht. Ik herinner me iets van ‘Achterhoek’ en ‘ver weg’. Maar toen kwam de acceptgirokaart. Ik was er niet rouwig om, dat zal ik eerlijk toegeven.

Toch had die persoonlijke benadering wel iets. In plaats van een envelop over de post was er een gezicht. En dat gezicht was van iemand, een jongen of een meisje, die Ruimzicht vertegenwoordigde. Het collectedoel stond als het ware voor je deur.

Graag zou ik u die gezichten willen laten zien. Bijvoorbeeld van de jonge studenten die met elkaar een convivium vormen, van de late roepinger die het lef heeft om predikant te worden, van de predikant die zich aanmeldt voor de Ruimzichtcoaching omdat zij de zin en het plezier in haar werk wil bewaren, van…

Op deze zomerdag klop ik namens Ruimzicht bij u aan met de vraag om een gift.
Met uw gift steunt u het waardevolle werk van Ruimzicht.
Bij voorbaat hartelijk dank.

Met zomerse groet,

Ds. Florida de Kok

Stichting Ruimzicht
Cornelis Houtmanstraat 2
3572 LV Utrecht
Telefoon: (030) 254 02 48

www.ruimzicht.nl
IBAN: NL83 INGB 0000 0090 02


Email: info@ruimzicht.nl