Voorstellen: Emy Vijverberg

Hallo allemaal, mijn naam is Emy Vijverberg, en ik mag mijzelf het nieuwe studentenbestuurslid van Ruimzicht noemen. Ik zal proberen mij kort voor te stellen en te vertellen hoe ik hier terecht ben gekomen.

Ik ben 19 jaar oud en woonde tot voor kort in Maasland, bij mijn ouders, waar ik in het weekend meestal nog naar toe ga. Maar sinds april dit jaar woon ik ook in het super gezellige convivium De Stadhouder, in het mooie Utrecht. Vanaf de eerste week voelde dit gelijk als thuis en ik heb gelukkig nooit spijt gehad dat ik me, in een opwelling, aanmeldde voor een convivium. Het was mijn oma die me attendeerde op een krantenartikel in Trouw over stichting Ruimzicht en de convivia.  En zo kwam het dat ik een motivatie brief stuurde, om uiteindelijk terecht te komen op een heel fijn plekje!

Ik studeer Global sustainability science, wat eigenlijk gewoon milieuwetenschappen is. Die studie beviel en bevalt me erg goed.

Inmiddels zijn we een halfjaar verder, en heb ik de eerste vergadering van het bestuur al mogen bijwonen. Ik ben heel blij dat ik de kans krijg om te zien hoe deze organisatie aangestuurd wordt en ik vind het een mooi idee dat ik daar een beetje aan mag bijdragen. Verder is het een hele mooie kans om ervaring op te doen. Ik heb direct de eerste vergadering al een hoop nieuwe dingen geleerd!

Ik zie uit naar drie leuke (want het bestuur is ook heel gezellig!) en leerzame jaren en ik hoop dat deze voorstelronde kort genoeg is geweest ?

Emy Vijverberg woont in convivium De Stadhouder en is student-bestuurslid