Er zit muziek in het werk van Ruimzicht

Er klinkt muziek. Een stem zegt:
‘We hebben een erfenis gekregen. Wij, vrienden van Ruimzicht. Het werk onder studenten en (aanstaande) predikanten is een van de mooiste erfstukken ons nagelaten. Alles wat we voor hen kunnen betekenen is prachtig.

Het mooiste dat er kan gebeuren is dat wij dit erfstuk weer nalaten aan de generatie na ons. Hoe gaan we dat doen? Nou, dat moeten we vooral zelf doen. Het werk van Ruimzicht is al vanaf het begin een particulier initiatief. Daarom is er ook het Ruimzichtfonds, dat bestaat dankzij donaties en legaten, zeg maar erfenissen van vrienden van Ruimzicht. Stel, u wil daar aan meedoen – en dat zouden we enorm op prijs stellen – kijk dan even op https://www.ruimzicht.nl/doneer/.’

Nee, bovenstaande tekst is niet van mijzelf maar van Paul Witteman. Dat wil zeggen: een bewerkte versie van een tekst van Paul Witteman. Hij is muziekliefhebber en roept via radiospotjes op om te doneren voor het Concertgebouw. De eerste keer dat ik het hoorde moest ik direct denken aan Ruimzicht, óók een particulier initiatief. En net als bij het concertgebouw hebben we een erfstuk om door te geven – het werk onder studenten en (aanstaande) predikanten. Ik ben maar zo vrij geweest deze radioreclame te ‘lenen’ en u te attenderen op de doneerbutton op onze website. Want ook in het werk van Ruimzicht zit muziek. De mooie stem van Witteman moet u er maar bij denken.

Ds Florida de Kok