Nederlandse huisgenoot gezocht voor internationaal huis in Groningen!

Wij zoeken jou, een nieuwe huisgenoot in Casa Mundo, ons internationale studentenhuis. Casa Mundo – Huis van de Wereld – is gevestigd in de voormalige Stadsparkkerk in Groningen. We wonen hier met een lief konijn en vijftien mensen: zeven Nederlanders en acht internationals die een jaar lang een master theologie volgen aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Eén keer per week hebben we een gezamenlijke huisavond waarbij we samen eten en een activiteit doen. Omdat veel mensen ook hun eigen bezigheden hebben en studeren of werken, vormen deze avonden de basis van onze gemeenschap. Maar ook in de rest van de week is er aandacht voor elkaar en wordt er met regelmaat samen gegeten in kleinere groepjes.

Het samenleven met mensen uit veel verschillende culturen levert interessante gesprekken en inzichten op. Er is echter altijd de mogelijkheid om je terug te trekken in je kamer en door de royale indeling van het huis heeft iedereen echt zijn eigen ruimte. Omdat de groep ieder jaar wisselt vormden de Nederlanders de vaste kern van het huis. Voor de internationale studenten is Casa Mundo een tijdelijk tweede thuis. Het is mooi om hier als Nederlanders aan bij te dragen.

De kamer (25 m2) heeft een hoog plafond en veel licht. Verder heb je je eigen badkamer, de keuken deel je met vijf anderen. Aangezien we in een voormalig kerkgebouw wonen is er ook buiten de kamers heel veel ruimte, waaronder een grote hal en een ruime woonkamer. Wekelijks draait iedereen mee in het schoonmaakrooster en regelmatig heb je een taak voor de huisavond. We zijn op zoek naar iemand die al wat langer studeert of net begonnen is met werken, die het leuk vindt om op een bijzondere locatie te wonen en die samen met mensen uit allerlei culturen een gemeenschap wil vormen.

We zoeken iemand die graag iets bij wil dragen aan het huis, daar tijd voor heeft en die nieuwsgierig en flexibel is. Daarbij is een voorwaarde dat je christelijk bent of affiniteit hebt met de christelijke traditie!

Info: casamundo@pm.me of karlanvdlustgraaf@gmail.com