Waardevolle bijdrage

Om de zoveel tijd wordt de Ruimzicht administratie opgeschoond. Dat moet natuurlijk op AVG verantwoorde wijze. Ruimzicht heeft ervoor gekozen dat te laten doen bij de dagbesteding van InteractContour in Nunspeet. Daar wordt het door de papiervernietiger gehaald. InteractContour biedt aan mensen met een niet aangeboren hersenletsel (NHA) een zinvolle dagbesteding. De cliënten worden gestimuleerd en begeleid om mee te doen aan arbeidsmatige, creatieve en sociale activiteiten. De achtergrond van de cliënten is veelal dat ze een beroerte, een hersenoperatie of een ongeluk hebben gehad met hersenletsel tot gevolg.

De gevolgen hiervan zetten iemands leven op z’n kop. En dat geldt ook voor de mensen om hen heen. Thuis is alles anders en terug naar werk of opleiding lukt niet meer. Het is al een hele tour om je gedachten weer te ordenen en om te zetten in daden. Het besef dringt door dat het nooit meer wordt zoals vroeger; boosheid en verdriet wisselen elkaar af en vragen om aandacht en verwerking.

In Nederland leven zo’n 650.000 mensen die als gevolg van hersenletsel beperkingen ervaren. Wat mooi dat er, in een vaak moeilijke en donkere periode van verwerking, activiteiten worden aangeboden waardoor zij een stuk zingeving ervaren en beseffen: ‘ik doe er toe…!’

Zo ook voor de cliënt op bijgaande foto. Ook al kan hij zijn handen niet meer goed gebruiken, toch krijgt hij het voor elkaar. Met aanstekelijk enthousiasme jast hij de a4tjes door de papiervernietiger, wetend dat hij aan het eind van de dag zijn bijdrage heeft geleverd.

Daar valt nog van te leren….

Henk Wijnbergen
Chef de bureau