Doopsgezinde Societeit kiest voor coaching van Ruimzicht

Predikanten van de Algemene Doopsgezinde Sociëteit (ADS) kunnen voortaan voor professionele begeleiding een beroep doen op Stichting Ruimzicht. Ruimzicht ondersteunt predikanten door middel van coaching. ‘Ons coachingstraject is speciaal voor predikanten ontwikkeld. Van hen wordt veel gevraagd en dan is het belangrijk dat zij tijd nemen voor reflectie’, aldus Florida de Kok, coördinator van het traject en zelf predikant.

Machteld Stam-Timmer, directeur van de ADS, legt uit dat de gemeenten van de ADS autonoom zijn. Dat houdt onder andere in dat ze geen kerkorde hebben en geen ambten kennen. ‘Doopsgezinde voorgangers werken vaak als enige betaalde kracht in kleine gemeenten, waar de betrokkenheid op elkaar groot is. Dat kan veel vragen van de veerkracht van voorgangers. Hoe houd je een goede balans tussen werk en privé?’. De ADS verheugt zich over de samenwerking met Ruimzicht en verwacht daarmee doopsgezinde voorgangers passende professionele coaching van buitenaf te kunnen aanbieden. ‘Met coaching via Ruimzicht bieden we de voorgangers een extra mogelijkheid om hun positie te verstevigen’, voegt Stam-Timmer toe. ‘Het helpt hen om inzicht te krijgen in hoe ze in hun werk en in de gemeente staan, hoe ze geïnspireerd blijven, maar ook hoe ze de eigen grenzen kunnen bewaken’.

Predikanten kunnen zich aanmelden via https://www.ruimzicht.nl/predikanten/coaching/