Huiskamercabaret – Lex van Wieren

Nadat ik (Lex van Wieren, Tout Passe 2013-2016) op het 30ste lustrum in 2018 al Ruimzicht-cabaret mocht verzorgen, ben ik nu de huiskamers ingegaan. Zo heb ik in juni in De Hooge Stoep, Akapella, Tout Passe en De Stadhouder op een huisavond een voorstelling verzorgd. En ik kwam niet alleen. Met mijn twee klasgenoten speelden we 3×30 minuten solo. Dit allemaal ter voorbereiding op onze afstudeervoorstellingen aan de Koningstheateracademie te ’s-Hertogenbosch.

Zoals een goed convivium betaamt mochten we vooraf mee-eten. Vaak eenvoudige pizza of pasta. Eigenlijk overal eenvoudige pizza of pasta. Behalve bij Tout Passe, waar ik zelf ooit woonde. Daar waren we niet welkom bij het eten. Want TP wilde eerst nog voetbal kijken. En ze konden daarbij niet gestoord worden door gasten….

Het werden avonden vol met stand-up, conferences en liedjes: intiemer kan een huisavond eigenlijk niet zijn. En natuurlijk werd er nog lang nagepraat onder het genot van een alcoholische versnapering.

Enkele reacties van bewoners:
“Ja, was lachen.”
“Niet echt heel christelijk ofzo.”
“Die grap van die enorm grote, blauwe, liberale balpen: die vond ik wel geëngageerd binnenin het maatschappelijke debat over blauwe balpennen.”

Mocht u als oud-bewoner een gratis voorstelling in uw huiskamer willen? Neem dan contact op met Lex van Wieren (06-22899833). Hij speelt vanaf november weer in huiskamers en kleine theaters door het hele land.